ppirate bay

Så ska piratsajterna stoppas. Unik dom slog igår fast: Internetleverantörer ska blockera kunder. Aron Samuelsson, presschef Bedbandsbolaget, är med oss och berättar om domen. 13 februari NYHETER. Unik dom: Bredbandsbolaget måste blockera piratsajter. Fildelningssajter som exempelvis Pirate Bay ska blockeras. Pirate bay får in drygt 19 miljoner kronor om året på annonsintäkter på sajten. Det framgår i förundersökningen till åtalet som kammaråklagare Håkan Roswall lämnade in på torsdagen. The Pirate Bay, TPB, är en svensk trackersökmotor som grundades i Sveriges , vilken i dagsläget har över 5 miljoner användare och indexerar över 10 miljoner torrent-filer. "Trackern" är en av världens största och en pionjär inom nätbaserad kopiering och spridning av digitalt material. The Pirate Bays logotyp föreställer.

Ppirate bay - saknas

The Pirate Bay var dock fullt tillgänglig igen inom 24 timmar. Isohunt skapade därefter openbay. Lista över åtalspunkter i rättegången mot The Pirate Bay. Genom företrädare som Fredrik Neij , Gottfrid Svartholm och Peter Sunde har man låtit sig intervjuas och fotograferas av pressen, och ideologin bakom trackern är mycket upphovsrättskritisk. Stämde staten på Mkr — får inte ett öre Hans Pandeya stämde staten på över miljoner kronor, men något skadestånd kommer han inte att se skymten av. På frågan om hur lämpligt det är att hon som minister uttalar sig om pågående rättsfall svarar hon "Ja, det vet jag inte om det är lämpligt eller inte, men jag förväntas ju uttala mig i alla möjliga aktuella frågor och det här är en högaktuell fråga för kulturskaparna.

Ppirate bay - att pudra

The Pirate Bays grundare förklarade att vinsten från försäljningen skulle placeras i ett offshore-konto där den skulle användas till att finansiera projekt som rör yttrandefrihet, informationsfrihet och öppenhet på Internet. Detta ska ske inom tio dagar och blockeringen ska fortlöpa åtminstone fram till att landets högsta domstol tar ett beslut kring detta. Den 25 maj deltog kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth på en vårfest som arrangerades av föreningen SKAP som företräder upphovsmän inom musikindustrin. Anledningen har dock inte varit någon attack eller razzia som vissa tidigare trott, utan gamla hederliga tekniska bekymmer med servrarna. Exakt varför TPB är blockerad av de tre webbläsarna framgår inte men det beror sannolikt på att någon tredjepartsannons på sajten innehåller skadlig kod eller pysslar med något annat fuffens. Pirate Bay-grundare gripen vid gräns Fredrik Neij, en av grundarna till fildelningssajten The Pirate Bay, har gripits vid gränsen mellan Laos och Thailand, uppger Expressen och Aftonbladet med hänvisning till tidningen The Nation.